Kennel From Novas Power

Even voorstellen

Hierbij een kort verhaaltje over de geschiedenis van Kennel From Nova's Power. 

Ik zal me eerst even voorstellen: Ik ben Elise de Wit en sinds 1994 heb ik al Nova Scotia Duck Tolling Retrievers, ook wel Tollers genoemd. Tot oktober 2015 runde ik het Kennel samen met mijn man Henk, maar helaas is Henk na een ernstig ziekbed op 7 oktober 2015 gestorven. De jarenlange ervaring die ik samen met Henk heb opgedaan en bovenal het plezier in alle bezigheden met de Tollers sterkt mij om deze hobby voort te zetten. 

Oorspronkelijk afkomstig uit het "drukke" Eindhoven, maar in 1996, voornamelijk voor de Tollers, verhuist naar Someren en eind 2013 naar Heeze.
Hoe zijn wij nu aan een "Toller" gekomen? Toen we nog in Eindhoven woonden hadden wij 2 Golden Retrievers, Billy en Duke, waar ik intensief mee trainde en werkte op Gedrag en Gehoorzaamheid. Enige tijd ben ik ook bestuurslid geweest van deze vereniging. Nadat Billy was gestorven en Duke bijna 3 jaar oud was wilden wij eigenlijk wel weer een "maatje" voor hem. Zo gezegd zo gedaan. We zijn toen naar de Hondententoonstelling in Eindhoven gegaan en daar zagen wij voor de eerste keer een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. We waren meteen verliefd op dit prachtige ras.

Onze eerste Toller was een reutje, net als de Goldens, die we de toepasselijke naam gaven van Scotty, afgeleid van Scotia. We waren dolgelukkig met hem. Na een jaar hebben we via een andere fokker in Nederland, een teefje geïmporteerd uit Finland. Haar hebben we Fame genoemd. (Zij is 16 jaar geworden.) We zijn toen ook verhuisd naar Someren omdat het de bedoeling was om een keer een nestje te fokken, gewoon voor de "fun". Deze "fun" is echter uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen hobby. Intussen hebben wij vele Tollers in ons Kennel gehad, waarvan we er zelfs verschillende hebben geïmporteerd zowel uit Canada (Nova Scotia) als uit de USA. Trots zijn we er op dat ook Tollers van ons terug zijn naar Nova Scotia, de USA en nog vele andere Europese landen. Kennel From Nova's Power heeft vele kampioenen voortgebracht, zoals Nederlands, Luxemburgs, Duits, Europees, en Jeugdwereldkampioen. Regelmatig zijn Tollers From Nova's Power op shows in Nederland te bewonderen.

Nog steeds fok ik af en toe een nestje. De pups groeien op in huiselijke kring, zodat ze aan de dagelijkse gewoontes, zoals die in ieders huis voorkomen, kunnen wennen. De pups worden zo goed gesocialiseerd. Het karakter, aanleg en veterinair van de Tollers van From Nova's Power staat bij mij hoog in het vaandel. Alle Tollers worden gecontroleerd op HD (Heupdisplasie) en krijgen ieder jaar een oogonderzoek. Ook worden de Tollers via bloedtesten getest op DNA/PRA en CEA/CH. 

Voor verdere informatie over dit bijzondere ras, kunt u gerust even contact met mij opnemen. 

Volg ons op

Nieuws

03/04/2020
De pups van Doortje en Benji zijn alweer 6 weken oud. Zie kraamkamer


03/03/2020
De pups van Amy en Donny zijn inmiddels uitgevlogen.


25/03/2019
Mail ook eens een foto van je Toller voor de website.
Gr. Elise


Contact

Elise de Wit
Tel: 040 - 282 679 4
GSM: 06 2121 5941
Bellen op maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 20.00 uur
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.